VOETREFLEX

VOETREFLEXTHERAPIE

Hoe werkt voetreflextherapie

Het uitgangspunt van voetreflextherapie is dat er energie door het hele lichaam stroomt. Dit wordt weerspiegeld in de voeten. Het hele lichaam is in het klein terug te vinden in energie-reflecterende punten in de voeten. Een orgaan of lichaamsdeel dat niet goed functioneert is herkenbaar als een pijnlijke plek in de voeten. Pijnlijk omdat er afvalstoffen ophopen bij het orgaan of lichaamsdeel dat niet goed werkt. Door deze pijnlijke plek te masseren wordt de afvoer van deze afvalstoffen gestimuleerd. Hierdoor kunnen organen in het lichaam weer goed functioneren en wordt het genezingsproces bevorderd.

 Klachten

Dit is in te zetten bij diverse lichamelijke klachten. Zoals migraine, slaapproblemen, maag- en darmklachten, menstruatieklachten, huidaandoeningen, luchtwegaandoeningen, blaasontsteking, stress, zwangerschapsgerelateerde klachten en nog veel meer. Het kan ook mentale ondersteuning bieden bij ADHD, autisme, emotionele problemen en het vinden van balans in je leven. Voetreflextherapie kan preventief werken en is te combineren met andere vormen van reguliere en alternatieve geneeswijzen.

Mijn specialisatie ligt in het begeleiden van cliënten met de diagnose van kanker. Samen kijken we hoe we het energieniveau kunnen verbeteren door middel van OncoReflex®. Deze techniek is geaccepteerd door het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en hiervoor word ik vermeld in de Verwijsgids Kanker.

 Vergoeding

Mijn behandelingen worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig en dit gaat ook niet af van uw eigen bijdrage.

De kosten voor een behandeling van 60 minuten zijn € 55,00. Klik hier voor de kosten van specifieke behandelingen.

 Ten behoeve van vergoeding door de ziektekostenverzekeraar:

Praktijk Daniëlle van Lieshout is aangesloten bij VNRT (Vereniging voor Nederlandse Reflexzone Therapeuten) en RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg).

TARIEVEN VOETREFLEXTHERAPIE

Volwassenen

Een kennismakingsbehandeling van 30 minuten met een korte ontspanningsmassage en een gesprekje, met het oog op een vervolg, is gratis.

Een behandeling VoetreflexPlus™ van 60 minuten kost € 55,00.

Een behandeling VoetreflexPlus™ en Familie-opstellingen van 75 minuten kost € 68,00.

Kinderen

De kennismakingsbehandeling van 20 minuten is kosteloos.

De behandeling VoetreflexPlus™ van 30 minuten kost € 27,50.

Verstandelijk beperkte cliënten

De berekening van de kosten is hetzelfde als bij de andere behandelingen. Deze massages zijn meestal korter waardoor de kosten lager zijn. De tijdsduur is afhankelijk van de mogelijkheden en omstandigheden van de cliënt en dit wordt bepaald in overleg. Er kan via het Persoons Gebonden Budget betaald worden en er kan ook een verslag geschreven worden. De kosten hiervan worden doorberekend.

De kennismakingsbehandeling is kosteloos.

Een behandeling van 30 minuten kost € 27,50.

Meerdere mensen tegelijkertijd

Het is mogelijk dat er meerdere mensen tegelijkertijd aanwezig zijn bij de behandeling. Zoals een ouder die een kind begeleidt of een begeleider die een verstandelijk beperkte cliënt begeleidt. Of als er bij familie-opstellingen meerdere mensen tegelijkertijd gemasseerd worden. Dit kost niets extra en de kosten zijn hetzelfde als bij een gewone behandeling. Dit gebeurt alleen in onderling overleg.

Betalingen

U ontvangt altijd een factuur die u zelf kunt declareren bij uw zorgverzekeraar.

De betaling van de factuur kan na de behandeling gebeuren via de betaalapp ‘Tikkie’of via een overschrijving. Het is niet mogelijk om te pinnen.

prijswijzingen onder voorbehoud